Úvodní stránka » Novinky » Trefa do černého

Trefa do černého.


Ne, to není překlep. Možná se budu opakovat, ale Výkonná rada APV má za sebou opět další úspěšnou akci. Akci s velkým „A“.

Konala se 10. a 11. listopadu 2016 v hotelu Pramen v naší stověžaté matičce Praze, resp. v její okrajové části Hloubětín. Příjemné ubytování ve dvanáctém patře a přednáškový sál v patře s příznačnou třináctkou, byli svědky nejprve ve čtvrtek odpoledne, krásného kurzu pro členy APV na téma: „Současné problémy profesionálních včelařů v ČR“. A poté v pátek od časného rána až do podvečera probíhal seminář na téma: „Potravinářský podnik na zpracování medu“. Organizátorům se podařilo zajistit vynikající přednášející, resp. esa ve svých oborech: paní MVDr. Jitka Holovská (auditorka bezpečnosti potravin), paní MVDr. Ing. Dana Třísková (Mze – Sekce potravinářských výrob), a paní MVDr. Eva Patrasová (Státní veterinární správa). Už sama jména těchto odbornic uvedená na pozvánce skýtala záruku kvalitních přednášek, což dokládala i vysoká účast nejen samotných členů APV, nýbrž i odborné veřejnosti podnikající ve včelařském oboru a oborech souvisejících. Přednášejícím úspěšně sekundoval př. MVDr. Ludvík Bělohlávek (předseda APV) a př. Ing. Kamil Kurtin (vzdělavatel APV). Oba dva dny se nesly v přátelské a konstruktivní atmosféře, kterou dokreslovalo stravování na vysoké úrovni, včetně obsluhujícího personálu v podobě frekventantů místní hotelové školy, bylo příjemným zpestřením a tečkou za touto vydařenou akcí.


Organizátoři, laťku máte hodně vysoko, čím to přebijete příště?


Postřehy zapsal: Standa Volf